Обединяват схемите „Училищен плод“и „Училищно мляко“от учебната 2017/2018 година

За да продължи укрепването на схемите «Училищен плод» и «Училищно мляко» за насърчаване на навиците за здравословно хранене

 и за улесняване на тяхното прилагане двете училищни схеми се обединяват в единна схема, чието задължително прилагане стартира от учебната 2017/2018 година. За целта Министерският съвет одобри Наредба за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения. С приемането на обща наредба, която да определя правилата на единно прилагане на двете сходни по своята същност схеми, се постига плавен преход към обединената схема и оптимизиране на реда и условията по нейното прилагане.
Схемата „Училищен плод“ се прилага успешно в страната ни от 2010 г. Изпълнението й получава положителен обществен отзвук и броят на участващите нараства всяка учебна година. Схемата „Училищно мляко“ се прилага в България от 2009 г. 

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.