четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини

Улица “Мак Гахан“ се появи в Панагюрище

След като се появи табела с улица „Ханк Рум“ във Варна, от сайта на Община Панагюрище

разбираме, че в града ни има улица „Мак Гахан“. Общинският сайт съобщава, че ще се пръска срещу насекоми в „Зелените площи от двете страни на реката /улиците „Делчо Спасов”, „Георги Бозаджиев“и „Мак Гахан”/
Иска ми се да вярвам, че тези в Общината, които отговарят за образованието, културата и пиара, знаят кой е Януари/Дженюариъс Макгахан или поне са чували за неговите „Репортажи за Априлското въстание“, написани като писма. Особено за четвъртото, озаглавено „Панагюрище: със знаме всичко е възможно“. На името на американския журналист има и паметна плоча в началото на улицата в Панагюрище, която носи неговото име. Иска ми се да вярвам, че написаното име на улицата е неволна грешка или е в резултат на други писания из интернет пространството.

Преди време катаджия взриви социалните мрежи като написа глоба за фиш,  в която преименува ул. “Хан Кубрат” на “Ханко Брат”. Потребителите се сетиха за доста подобни възможни “грешки“. Някои от тях са :
Рамбо Силек, Сър Пичук, Дърт Aнян и тримата му с китари, Смело с ръце, Дон Дуков 2, Питат ли Медей Зората? Института по метеорология КАМБАН, Донки Ход, Николайко Перник, Арнолд Шварц е негър
Преди ден по повод „журналистическо“ писание за Змей Горянин и Сирак Скитник Мария Бегова написа във фейсбук профила си:“… Искам цензура, бе хора – срещу незнанието, неграмотността, бездарието и безхаберието! Искам забрана! В името на демокрацията. Защото демокрацията е преди всичко култура – в най широкия смисъл на тази дума!“ Споделям мнението на Мария Бегова. 

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.