четвъртък , 18 април 2024
Водещи новини

Официално откриха международния турнир „ASAREL BULGARIA OPEN“

34 съдии от 11 държави свирят мачовете на 140 състезатели от 23 държави във второто издание на Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“, 

обяви тази вечер Иван Александров, председател на сдружението за организация на турнира по време на официалното му откриване. Александров припомни, че наградният фонд на спортния форум е 80 000 щатски долара и такива турнири има само в 6 държави.
Второто издание на турнира, в което участват отново споортисти от световна величина, потвърждава факта, че Панагюрище е спортеен център, каза в приветствието си изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ АД инж.Делчо Николов. Той пожела на участниците да отнесат със себе си положителната енергия от слънчева България.

С „Добър вечер“ на български език присъстващите на церемонията поздрави представителят на културния отдел в Посолството на Народна република Китай. Той определи Международния турнир „Асарел България Оупън“ като „великолепна проява“, която е в подкрепа на доброто сътрудничество между България и Китай през последните години. Високопоставеният гост направи кратка ретроспекция на двустранните взаимоотношения, като акцентира, че от 2004 година насам са подписани редица протоколи и споразумения за взаимен обмен в различни сфери. Най-новото и най-всеобхватното в областта на спорта е от месец май 2016 година и е подписано от министър на спорта на България Красен Кралев и китайската държавна адмиинистрация.
Първият поздрав по време на официалната церемония отправи кметът на община Панагюрище Никола Белишки. „Панагюрище е градче малко, но е дало много на спорта“, каза той и припомни, че оттук са тръгнали много спортисти, които са прославили България.
Поздравителен адрес бе прочетен от името на министъра на спорта Красен Кралев, а първото импровизирано разиграване направиха председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан  Китов и панагюрската млада надежда Красимира Немигенчева. Няколко танца каато старт на церемонията по откриване на Откритото първенство изпълниха мажоретките от „Елинор“ към Обединен детски комплекс – Панагюрище.

Програмата на 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open продължава днес с последните квалификационни мачове при мъже и жени двойки и сингъл, както и с квалификациите при младежите до 21 години. Квалификациите за място в основната схема на турнира приключват днес след 20:30 часа, когато ще бъдат ясни имената на всички класирали се за следвщата фаза на състезанието. Спортната надпревара ще приключи на 28 август с финалните мачове за мъже и жени двойки и сингъл, а победителите ще си тръгнат с парична премия от $ 9 100и 200 точки за класиране в Световната ранглиста

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.