Водещи новини

Техниката Боуен се предлага и в Панагюрище

Техниката Боуен е нова концепция за възстановяване на тялото. Терапията се състои от нежни движения

с палци и пръсти върху мускули и съединително-тъканни структури директно върху кожата или върху леки дрехи. Таези движения изпращат съобщения до нервната система, възвръщайки клетъчната памет до едно предпочитано, балансирано и отпуснато ниво. По време на процедурата има чести паузи, които позволяват на тялото да реагира и активира оздравителния процес. Резултатите могат да бъдат забележителни дори само от една процедура, тъй като тялото продължава да се самолекува през следващите няколко дни.
За разлика от много други мануални модалности техниката Боуен не използва силови манипулации. Техниката се препоръчва за всички възрасти. Остри, пхронични, неврологични и психо-соматични заболявания се подобряват след Боеун процедура. Методиката няма противопоказания.
Състояния, които се повлияват много добре от Боуен терапия, са:
         Мускулно-скелетни и ставни проблеми:замръзнало рамо, травми от пренапрежение, проблеми с тазобедрените стави и колената, навяхване на глезените, болки в гърба, ишиас, гръбначни изкривявания, вкякакви спортни травми;
         Дисбаланс и проблеми на вътрешните органи: главоболие и мигленни състояния, астма и бронхиални симптоми, сенна хрема, проблеми с бъбреците, нощно напикаване, стомашно-чревни разстройства, менструални проблеми;
         Емоционален дисбаланс, напрежение, стрес, депресия, синдроми на остра и хронична умора, безсъние;
         Автоимунни заболявания;
         Неврологични проблеми, инсулт, Паркинсон, шокови състояния…

Техниката Боуен е открита и развита от Том Боуен /1916-1982/ в щата Виктория, Австралия. Въпреки че Том Боуен е бил без медицинско образование, неговата любов към хората и желанието да помага на всеки в нужда го насърчават към откриването на този удивителен терапевтичен метод.
През 1974 г. Том поканил Освалд Ренч да се обучава при него и да документира работата му. През 1986 г. – четири години след смъртта на Том Боуен –  Освалд и съпругата му Илейн основават Австралийската академия за Боуен терапия и започват да преподават техниката на няколко континента. Последното желание на Том е било всеки, който желае, да може да се обучи.
Такъв желаещ има вече и в Панагюрище, който е преминал успешно първите четири модула. Наесен му предстои да премине пети и шестии, после VII-ми, за да завърши целия курс на обучение и да получи сертификат от Австралийската академия за Боуен терапия.
Техниката Боуен се предлага вече и в Панагюрище.
Източник на информацията
Галя Ангелова, студио „Жадор“
тел.:0899962364



Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.