четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Мълчание за приватизацията на „ДКЦ-I“ЕООД

В изказването си на заседанието на Общинския съвет на 28 юли по отчета за дейността му

 една от темите, които засегна Филип Калбуров, бе за приватизацията на „ДКЦ-I“ ЕООД /поликлиниката/. Той препоръча въпросът да се задвижи, тъй като до момента по него се мълчи.
В мандат 2007-2011 темата за здравеопазването и приватизацията на двете общински лечебни заведения бе сред водещите. Тогава се обсъждаха различни варианти, като един от тях бе приватизацията на болницата и поликлиниката да върви успоредно. На сесията на 21 юни 2010 г. кметът на общината по онова време Георги Гергинеков обясни, че правният анализ на болницата е готов и предстои да бъде завършен правният анализ и оценката на „ДКЦ-I“ ЕООД. Периодично след това вървяха коментари.
През мандат 2011-2015 се взе решение за приватизация на общинската болница, имаше обществено обсъждане в края на декември 2012 година, после се подписа договор, имаше сделката, имаше първа копка на 29 април 2015 г. за строителство и на 11 юни 2016 г. напълно обновената болница „Уни Хоспитал“, вече частна, официаално отвори врати.
Но повече от 5 години никой дума не обелва за приватизация на „ДКЦ-I“ ЕООД и какво ще се приватизира – дали цялата сграда на бившата поликлиника, или само частта, в която е разположено търговското дружество със 100 процента общинска собственост „ДКЦ-I“ ЕООД. А в публичното пространство вече се чуват тук-там коментари, че е редно и лекарите специалисти в „ДКЦ-I“ ЕООД, и общопрактикуващите лекари в Панагюрище, които плащат ежемесечен наем на Община Панагюрище, да работят при нормални условия, а не с олющени стени, мрачни коридори с пейки отпреди 30-40 години… За енергийната ефективност да не говорим. Общината хубаво прибира наема, но не е инвестирала нищо в подобряване на условията в сградата на бившата поликлиника, освен финансовото подпомагане за направа на асансьор и то под натиска на инициативен комитет.
                                                                

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.