събота , 20 април 2024

Първите си пациенти посрещна Отделението по диализно лечение в „Уни Хоспитал“

Тази седмица в отделението по диализно лечение в МБАЛ „Уни Хоспитал“ започна лечението на болни

с краен стадий на хронично бъбречно заболяване. За пръв път пациентите с бъбречна недостатъчност в Панагюрище и региона имат възможността да бъдат лекувани, без да е необходимо да пътуват до други лечебни заведения, съобщиха от свръхмодерната  панагюрска болница.
Капацитетът на отделението е от 30 пациенти, които могат да получават професионални грижи при двусменен режим на работа.
В МБАЛ „Уни Хоспитал“ се прилагат двата основни вида бъбречна диализа – хемодиализа и перитонеална диализа. С помощта на най-новата апаратура екипът на отделението провежда и хемодиафилтрация, метод допринасящ за по-доброто очистване на кръвта, както и подобряване цялостното състояние на пациентите.
Условията тук са отлични, а отношението на медицинските специалисти на ниво, сподели Иван Новаков, който от 5 години е на хемодиализа и е един от първите пациенти в болницата в Панагюрище.
За допълнителна информация: 0357/ 88 506

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.