понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

На 19 юли Пазарджик ще е домакин на регионален форум за Южен централен район

Във връзка с изпълнение целите на Иновационната стратегия за интелигентна специализация, на 19 юли /вторник/

от 14 часа в Пленарна зала на община Пазарджик Министерството на икономиката и Областна администрация – Пазарджик организират регионалната среща. Тя е част от поредицата регионални форуми във всички области на страната.
Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) е разработена в съответствие със стратегията на ЕС „Европа 2020” за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. Стратегията е тематично предварително условие, от изпълнението на което зависи отпускането на средства по Оперативните програми „Иновации и конкурентоспособност“ и „Образование и наука за интелигентен растеж“ 2014-2020. Ще бъдат представени и настоящите конкурсни процедури по оперативните програми на Министерство на икономиката и Министерство на образованието и науката.
Поканени за участие са представители на областните администрации от Южен централен район, общините от област Пазарджик, регионалният представител на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия, РИО – Пазарджик, Българо-германският център, сдружения на работодатели от региона, уточняват в прессъобщението от Областна администрация.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.