Водещи новини

След компромис от МЗ „Уни Хоспитал“ ще сключи договор с НЗОК за 86 клинични пътеки

Въпреки че изрично беше записано в законите за лечебните заведения и за здравното осигуряване, че нови болници няма да могат

да сключват договор с НЗОК преди началото на следващата бюджетна година, Министерството на здравеопазването ще направи компромис иновооткритата частна онкология в Панагюрище ще може да сключи договор с НЗОК.Това ще стане„по целесъобразност“ – тъй като в момента в Пазарджишка област няма друга възможност за лъчелечение на хора със злокачествени образувания, пише днес сайтът medical news, позовавайки се на БНР.
Зам.-министърът на здравеопазването и член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса д-р Бойко Пенков е казал, че
новата болница е правоприемник на досегашната общинска болница и ще работи по 86 клинични пътеки. Той е подчертал, че за двете направления, за които се сключва договорът, се плаща за брой преминали пациенти.
От записаното в решението на Надзорния съвет на НЗОК става ясно, че изключението за МБАЛ „Уни Хоспитал“ е направено по предложение на директора на Районната каса в Пазарджик и е прието „по целесъобразност“.
Искането на ръководството на новата болница за увеличаване на броя на клиничните пътеки е получило отказ от директора на Районната здравноосигурителна каса в Пазарджик.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.