Водещи новини

Естетична хирургия и на мъже предлага „Уни Хоспитал“

Една от целите ни е да издигнем до институционално и дори до академично ниво хирургичното отделение и то не само по отношение

на реконструкцията, а и естетичната хирургия, защото тя е много важна и отговорна част от нашата специалност, въпреки че в България на нея често се гледа несериозно. Това заяви на пресконференция на 27 юни д-р Йордан Йорданов,дм, FEBOPRAS, началник на отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия в МБАЛ „Уни Хоспитал“, като подчерта, че тук може да се прави и естетична хирургия на мъжете.
Той изтъкна още, че прилагането на най-съвременни оперативни техники и интервенции в областта на лицето и тялото, в това число и миниинвазивни ендоскопски техники, са възможни в болницата ни. Като пример той даде направената операция на лице за краткото време, откакто лечебното заведение официално работи. Д-р Йорданов, дм, обърна внимание и на хирургията на последствията.
В областта на реконструктивната хирургия в „Уни Хоспитал“ се извършват:
хирургия на лимфедем или т.нар. супермикрохирургия, каквато в България до момента не е практикувана;
– реконструктивна хирургия при дефекти от травматично естество, последствия от оперативни интервенции, доброкачествени и злокачествени образувания на кожата и лигавиците в областта на главата и тялото;
– реконструктивни операции на женската гърда със собствени тъкани и импланти;
– периорбитална хирургия (посттравматични и злокачествени заболявания на клепачите);
– лечение на термични поражения (изгаряния и измръзвания).
При естетичната хирургия в „Уни Хоспитал“ специален фокус е поставен на лицето /фейслифтинг, блефаропластика, браулифтинг, ринопластика, отопластика, корекция на устни и др./, на млечната жлеза при жената /увеличаваща и намаляваща корекция на гърдите, повдигане и оформяне на бюста/ и на гениталната хирургия. Освен това се извършва естетична хирургия след загуба на телесно тегло, липосукция, повдигане на седалището и др.
Д-р Йордан Йорданов е най-младият пластичен хирург в България с придобита докторска степен по пластично-възстановителна и естетична хирургия и единственият с европейска такава.
Специализирал е в САЩ, Испания, Белгия и България. През 2015 г. е един от двамата пластични хирурзи за цял свят, спечелили fellowship
към Американската асоциация по естетична пластична хирургия.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.