Водещи новини

Силен интерес към трудовата борса днес

36 представители на 25 работодатели от всички сектори на икономиката участваха днес в организираната от Дирекция „Бюро по труд“ – Панагюрище трудова борса

във фоайето на Театър-дом паметник – Панагюрище.
Трудовата борса бе посетена от 139 търсещи работа лица от общините Панагюрище и Стрелча, от които 133 безработни лица и 6 нерегистрирани търсещи работа лица. 
Както миналата, така и тази година интересът към инициативата беше силен, като се оказа, че търсенето на кадри от страна работодателите е по-голямо в сравнение с професионалната квалифиикация на търсещите работа. 

Срещата между страните откри Мария Пачеръзова, главен специалист в Дирекция „Бюро по труда“- Панагюрище, след което всеки един от работодателите представи позициите, за които са му необходими кадри. Последва среща очи в очи, като направи впечатление, че повечето от търсещите работа потърсиха по-конкретна информация поне от 3-4 работодатели.
  
От сектор „Индустрия” имаше представители на добивната и преработващата промишленост, както и на строителството. Преработващата промишленост бе представена от работодатели в сферата на оптичното и оптикомеханичното производство, производство на изделия от метал, механична обработка на метали, шевно производство и производство на хавлиени изделия, като работодателите, заявили най-много работни места, са „Ектрон”АД, „ЯНА”АД, „Райна Княгиня-П”ООД, „Ритон-П”АД и „Оптикс”АД.
Сектор „Услуги” бе представен от браншовете „Търговия”, „Хотелиерство и ресторантьорство” и „Държавно управление”, като работодателите, заявили най-много работни места, са „КЛИП”ООД и „Йоги-5”ЕООД.
Сектор „Аграрен” бе представен от 2 работодатели, отглеждащи маслодайни растения – рози и лавандула.


Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.