Водещи новини

Две панагюрски фирми участват в „Хемус 2016“

63 фирми /41 български и 22 чуждестранни/ от 10 държави се представят на откритото днес от министъра на отбраната Николай Ненчев

 12-о издание на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2016“. Според специалистите на него се показват върхови иновации.  Иновациите са във фокуса и на Осмата международна научна конференция на тема „Научните изследвания – ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности“, която е също днес – 26 май. Програмата й включва над  70 доклада, от които 15 са на чуждестранни гости по проект HOMER.
Военното изложение „Хемус 2016“ се провежда в Международен панаир – Пловдив и ще продължи до 28 май. В него участват и две панагюрски фирми – „Оптикоелектрон Груп“ АД на двата си щанда представя разнообразна гама от изделия, а „Оптикс“ АД показва своите най-нови термовизионни нощни изделия.
Мотото на изложбата е „Отбрана, антитероризъм и сигурност“.
Целта е бюджетът за отбрана да достигне 2 процента от БВП до 2024 г., заяви министър Ненчев  в своето приветствие. Надяваме се в предстоящата модернизация на българската армия да се включат и фирмите от нашата отбранителна индустрия, добави той.

Международната изложба „Хемус“ е мястото, където се демонстрират иновациите, родени от активното взаимодействие между науката, образованието и бизнеса“, каза д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.
Фирми от отбранителната промишленост са продали миналата година специална продукция за над 640 милиона евро, съобщи заместник-министърът на икономиката. Износът е нараснал с над 50% в сравнение с 2014 година. В експортната листа е включена широка гама стрелкови оръжия и боеприпаси, взривни устройства, бронезащитни средства и други изделия. Основните дестинации са Ирак, Саудитска Арабия, Индия, Афганистан и САЩ.
За източник на информацията е ползван сайтът на Международен панаир Пловдив

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.