Водещи новини

СКТ“Панагюрище“ удържа позиции засега във Висшата лига и АРГ при жените

На 17 април в Пловдив се проведе поредният кръг от Висша лига жени, в който отборът на СКТ „Панагюрище“

Нели Петришка, Гергана Атанасова, Борислава Лазарова и Красимир Ардинска, изигра 3 тежки мача. Срещу лидера в класирането – „Родопи“ /Момчилград/ – въпреки че дадохме всичко от себе си, загубихме с 4:3, разказа треньорът Борис Влахов.
С отбора на „Металик“ /Перник/ панагюрки също са завършили със загуба – 4:1, а са победили отбора на „Свилоза“ /Свищов/ с 4:1. „Независимо от резултата, срещата беше много оспорвана.Отборът като цяло игра добре, но малко не му достигна да спечели срещу Момчилград .Опитната Гергана даде всичко от себе си, но не беше достатъчно.Нели Петришка за пореден път доказа, че е състезателка с изключително чувство за отговорност и висока класа.Тя записа 5 победи и 1 загуба“, коментира Влахов.
Той съобщи, че преди дни на открития турнир за мъже и жени в Пловдив
тя е стигнала до финал и е доказала с играта и резултатите си, че е една от добрите състезателки на България и не случайно има покани и предложения за преминаване в други клубове.
До края на първенството остават малко мачове, но, за съжаление, отборът ни е в критично състояние и ще се бори за оставане във Висшата лига. Ръководството на клуба ще направи всичко възможно, заедно с треньори и състезатели, да излезе от тежката ситуация, коментира още Борис Влахов.
Пак на 17 април, но в Панагюрище, приключи последният кръг от АРГ- жени. Отборът на СКТ „Панагюрище“ в състав Мариета Димитрова, Петя Фердинандова, Адриана Тошева, Цветина Минкова, Павлина Калагларска и Диляна Куртакова записа 5 победи и претърпя 2 загуби и спечелиха бронзови медали заедно с отбора на СК „Искър“ /гр.Роман/.
Победител стана отборът на „Локомотив“/ София/, следван от СКТМ „Пазарджик“. Грамоти за най-перспективни състезателки получиха Красимира Немигенчева и Катрина Калпакова от СКТМ „Асарел-Медет“, а за най-млада състезателка Цветина Минкова от СКТ „Панагюрище“. Грамота за най-дългогодишен треньор и състезател получи Веска Папазова от Пазарджик.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.