понеделник , 6 май 2024

Над 220 ученици са заявили участие в конкурса „Оборище – факел на свободата“

Над 220 самодейци от цялата страна ще участват в VI-ия Национален конкурс за революционно слово „Оборище – факел на свободата” ,

който ще се проведе на 9 април в НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1912”, с. Оборище. Това съобщи за oshtepan.com секретарят на читалището Маргарита Наплатанова.
Заявилите участие индивидуални изпълнители до 15 години са 34, а над 15 години участниците ще са 16. Далите заявка за участие групи до 15 години са 7, а над 15 години 3. Както миналата година, така и тази постъпилите заявки за участие са от София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Пазарджик, Провадия, Чирпан и др.
Журито ще се председателства и тази година от режисьора Кирил Бояджиев, а членове ще са актрисата Петя Силянова и Магдалена Годжевъргова, член на читалищното настоятелството.
Миналата година най-малкият участник беше 4-годишната Силвия Пламенова Шопова от читалището в село Бъта, Панагюрска община.
Конкурсът „Оборище – факел на свободата“ се организира от Народно читалище “Св.Св. Кирил и Методий-1912″ и Кметството на с. Оборище, а се финансира от Община Панагюрище по програмата за читалищни проекти.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.