Водещи новини

Съветниците да редактират Правилника си за работа , за да няма разминаване между думи и дела

На 31 март ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет, разбра oshtepan.com неофициално. Съгласно чл.52 от Правилника

за организацията и дейността на Общинския съвет „най-малко 6 дни преди заседанието председателят на общинския съвет обявява дневния ред, информира обществеността за предстоящото заседание, датата, часа и мястото на провеждане на заседанието на предварително определените за това места в общината, чрез местните печатни и електронни медии и на официалната интернет страница на общинския съвет“.
Тъй като до този момент настоящият председател на Общинския съвет не се съобразява със записания и приет от общинските съветници миналата година текст /и не само цитирания/, предлагам на местната законодателна власт да редактира част от текстовете във всичките си нормативни актове, в които става дума за „медиите“. Предложението ми е думата да НЕ БЪДЕ ЧЛЕНУВАНА. По този начин местната управа няма да нарушава собственото си законотворчество.
Още миналата година през ноември в телефонен разговор новоизбраният председател на Общинския съвет Христо Калоянов не пожела да отговори на въпрос на в-к „Още ПЛАМ“ и сайта oshtepan.com, свързан с бъдещата си работа като пръв сред равни, и каза, че ще реши с кои медии ще работи. Негово право на избор е. Така си разбира текста на положената клетва за работа в името на обществения интерес, така действа. Така си разбира публичността и прозрачността, добре. Не всеки властимащ има силата да понесе различното мнение и отправените му забележки.
И, за да няма разминаване между думи и дела, предлагам редакция на посочения чл.52 от Правилника за работа.
В тази връзка и кметът на общината Никола Белишки е препоръчително да нанесе корекции в програмата си за управление за мандат 2015-2019, за да не излиза, че едно говори и обещава, пък друго прави.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.