четвъртък , 25 април 2024

Чудодейната сила на консумация вода с мед

  Многобройни са проучванията, които потвърждават, че консумацията на вода с мед  носи неоценими ползи

за здравето. Когато този навик е ежедневен, той  представлява отличен начин да се предпазите от заболявания. Тази чудодейна комбинация понижава нивото на холестерола,  бори се с артрита и премахва умората.
Медът е храна,която създава усещане за ситост и контролира апетита за похапване на сладки и други  нездравословни храни. Разтварянето на супена лъжица мед в чаша вода ще ви помогне да свалите излишните килограми, като ви създаде усещане за ситост и по естествен път контролира механизма в мозъка,който е отговорен  за желанието да изядем нещо сладко.
Медът помага за артрит
Изследване, направено от Копенхагенския университет, показва,че хората, които консумират вода с мед,  получават облекчение на болката само след няколко минути.
Понижава нивото на холестерола
Комбинацията вода с мед предпазва от развитието на сърдечно-съдови заболявания и здравословни проблеми, свързани с кръвообращението. За да се възползвате от свойствата на меда, достатъчно е да консумирате по 2 супени лъжици  към 450 мл вода.
Укрепва имунната система
Медът притежава антибиотични и антибактериални свойства. Той неутрализира бактериите и вирусите и се справя с инфекциите, породени от грип или настинка. Вода с мед, приета на празен стомах, представлява отлично средство за укрепване на защитните сили на организма и предпазва тялото от много болести.
Премахва умората
Пиенето на вода с мед преборва силната умора и симптомите й. Когато медът се разтваря във вода, той-по-успешно се усвоява от тялото, задейства мозъчната активност и ви поддържа жизнени и активни.
Зарежда с енергия
Вода с мед оказва мощен енергизиращ ефект. Ако искате да подобрите физическото си състояние, доверете се на това природно средство. Консумирайте тази напитка сутрин на гладен стомах за максимален ефект и предпазване от болести.
ИЗТОЧНИК:zdraveikrasota.bg

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.