Водещи новини

Веселяшки пожелания за големи пъшки грозде на днешната „Винария в Елшица“

В омаята на виното и любовта към фолклора премина днес празникът „Винария в Елшица“.

 „Вино да се лее от заран до луна, песен да се пее, мари, чак до сутринта“  , бе част от текста на една от песните, които изпълни Женска вокална група „Дива“ към читалището в Елшица „Васил Левски-1925“. С изпълненията си самодейците от „Дива“ откриха празника, сред официалните гости на който бяха кметът на общината Никола Белишки и председателят на Общинския съвет Христо Калоянов.
Двамата отправиха своите благопожелания към участниците във фолклорната програма и претендентите за производители на най-добро вино. Бизнесът да разкрива нови работни места, селата да са пълни с хора и да има повече деца, пожела още градоначалникът.
Гост на „Винария в Елшица“ бе и кметът на селото Митко Кочев, който се включи в представената кратка комедийна постановка „Зарязване в Елшица“ и майсторски изпълни ролята си на пристрастен любител на виното. „Колкото е голям суджукът, толкова да са големи пъшките“, „ и да са големи пъшките колкото на моите комшийки боските“, бяха част от пожеланията за берекет в лозята, изречени от жените самодейки към читалище „Васил Левски-1925“.

Последваха изпълнения на местния Представителен фолклорен ансамбъл „Звездица ясногрейница“, чийто художествен ръководител и хореограф е Веселина Гиздова. Със своята рецитация с патриотично звучене Ивана Рабаджийска докосна сърцата на десетките елшичани и гости, изпълнили читалищния салон. На сцената му се изявиха танцьори от Величково с хореограф Мария Бензарова, фолклорна танцова формация „Бис“ от Батак с ръководител Димитър Налбантов, деца от читалището в село Оборище с хореограф Петър Немски, танцова формация „Елша“ от село Левски, самодейци от читалищата в селата Попинци, Бъта, Баня…
Председателят на читалище „Васил Левски-1925“ Бонка Ненкова връчи благодарствени писма на спонсорите, сред които са Община Панагюрище и фирма „Градус“.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.