Водещи новини

Доброто има лице и винаги е печелившата алтернатива в общуването

Днес, 25 март – Благовещение, учениците от СОУ „Нешо Бончев” се включиха в инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества –

– Благоевград и Младежки общински съвет по наркотични вещества – Благоевград, като денят премина под мотото „Доброто има лице”.
В богатия календар от дейности за отбелязване на Бончевите празници днес бе включен и Денят на търпението. Всички ученици участваха под различни форми на споделяне на обществено значимата кауза – че човек изконно е добър, а доброто винаги е печелившата алтернатива в общуването.
Учебният ден стартира с надписа Ден на търпението върху дъските в класните стаи. Учителите влязоха в ролята на посланици на доброто и в рамките на 5 минути от часа отправиха призив към своите възпитаници, че изслушването, добротата в намеренията, чистотата в отношенията и зачитането на мнението на другите могат да ни направят  по-щастливи и приятелски настроени.
Осмокласниците с класни ръководители г-жа Симеонова, г-жа Навущанова и г-жа Кехайова изработиха послания до своите съученици, които закачиха по традиция на дървета, посадени от ученици в училищния двор.

Класовете 1 а, 2 в, 3 в и 4 б рисуваха под надслов „Доброто има лице” с ученици от ученическия съвет. Рисунките на всички деца ще бъдат подредени в колаж, който ще е посланието им за добро и разбирателство,  разказа психологът Илиана Александров.
„Благодарим на класните ръководители Раленекова, Проданова, Чакърова и Гойчилова, които активно включиха децата и ги направиха съпричастни към каузата“, акцентува г-жа Александрова.

Изключително интересна бе ролевата игра в 5 В клас с класен ръководител Гечева. Нестандартно занятие, в което активна и мислеща страна бяха учениците. Изработи се табло, на което се дадоха отговори за причините да бъдем добри и как се чувства човек, когато прави добро. Споделиха се добри постъпки, които докоснаха сърцата.Гост на инициативата бе директорът на СОУ „Нешо Бончев“ Веска Барова.
В днешния ден на търпението учениците събраха историята „Защото съм такъв”. Това е метафора за печелившия начин в общуването и нагласите на добрия човек. Стигна се единодушно до извода, че доброто е пътят към човечността, която ни отличава от всичко останало на този свят. Обратната връзка на учениците беше позитивна, като нарисуваха усмихнати емоционални човечета.

С всички инициативи в Деня на търпението в СОУ „Нешо Бончев“ ще се направи презентация, която ще се изпрати до Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, обясни г-жа Александрова.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.