Водещи новини

Нови удостоверителни книжки на военноинвалидите и военнопострадалите ще бъдат издавани до 1 декември 2016 г.

С промени в Наредбата за реда за установяване качеството на военноинвалид или на военнопострадал правителството одобри нови образци

на книжките, издавани от министъра на отбраната на военноинвалидите или военнопострадалите.
По страниците на книжките се отбелязва ползването на полагащите се по закон рехабилитация, профилактика и транспорт. Отпечатаните в тях графи дават възможност за ползване на права до края на 2015 г. За да продължи правомерното им прилагане, до 1 декември 2016 г. ще се извърши подмяна на книжките, като стара книжка ще важи до издаването на нова.
С друго постановление кабинетът одобри допълнителен трансфер в размер на 268140 лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са предвидени в централния бюджет за 2016 г. С тях ще бъдат разплатени извършени разходи през четвъртото тримесечие на миналата година по предоставени услуги на правоимащите лица по Закона за ветераните от войните и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.

Вижте още

Общински съвет – Панагюрище ще заседава на 25 април с дневен ред от над 10 точки

Редовно заседание на Общински съвет – Панагюрище ще се УТРЕ, 25 април, (четвъртък) от 14:00 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.