Водещи новини

39 бързи и 13 незабавни производства срещу нарушители

Разкритите престъпления в област Пазарджик са общо 88 от началото на разпоредените от главния прокурор и главния секретар на МВР действия.

От тях 21 са кражбите, 9 са случаите на притежаване на наркотични вещества, 22 са установените водачи да шофират след употреба на алкохол над 1.2 промила, а 8 след употреба на наркотични вещества.
При 4 случая са иззети акцизни стоки без бандерол, задържани са двама шофьори, предложили подкупи на полицейски служители, и е разкрит случай на умишлен палеж на лек автомобил в Панагюрище.
Това отчете ОДМВР-Пазарджик пред медиите вчера. На брифинга присъстваха окръжният прокурор г-н Васил Малинов, директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев, неговият заместник комисар Ивайло Тишев, както и началниците на отделите „Разследване” и „Охранителна полиция” комисар Блага Крайчева-Улева и комисар Иван Дончев.
През периода са проверени 5531 души, 3530 моторни превозни средства, 629 питейни и увеселителни заведения, хотели, къщи са гости, хижи, игрални зали. 106 са проверките на юридически, лица извършващи частна охранителна дейност. Съставени са 8 акта по Закона за закрила на детето. 885 са констатираните нарушения по Закона за движение по пътищата. Образувани са 39 бързи и 13 незабавни полицейски производства. В охраната на обществения ред и предотвратяване на престъпни посегателства особено в малките населени места местните полицаи работят съвместно с екипи на жандармерията.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.