Водещи новини

Много шум за нищо, но с добавена стойност

Велик е кметът панагюрски. Велик. Знае как да вдига „много шум за нищо“.

Умее да нахрани тълпата с патриотарстване. Миналата година с патетичното си слово на 1 май за погиналите за националната свобода на България накара част от населението да занемее. Тази година покрай подготовката на тържествата за 140-годишнината от Априлската епопея пак успя да накара цяла България да заговори за него.
Велик е. Такъв кмет Панагюрище не е имало в последните 20 и повече години. Ни празник като Великден, ни митрополит може да му изкара по-сериозни доводи от неговите. Той е православен християнин. Записал е в управленската си програма за мандат 2015-2019, че ще възпитава населението на общината в „православен дух“.Ходи на някои  празници в църква и се кръсти. Кръсти се и пред паметниците, когато официално полага цветя в качеството си на кмет. Как да не му се възхитиш?!  Пък му се и отдава да излиза винаги сух от водата.

Това са все качества. Другото е я „инсинуации“, я „спекулации“, я „лъжи“ и тем подобни…
Английският поет, есеист, литературен критик и лексикограф Самюел Джонсън /1709 — 1784/ е казал, че „предразсъдъците нямат разумно основание, затова не трябва да бъдат опровергавани с разумни доводи“. Казал е още, че „патриотизмът е последното убежище на негодника“.
Една от комедиите на неповторимия Шекспир пък е „Много шум за нищо“.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.