Водещи новини

Допълнително финансиране за специализирани изследвания обеща здравният министър

Идеята на Българския лекарски съюз да се увеличат средствата за прегледи, специализирани изследвания и направления

бе подкрепена от министъра на здравеопазването Петър Москов. За целта той обеща най-малко 40 млн. лв. повече в Националния рамков договор  за 2016 год. Според министъра при допълнителното финансиране направленията за специалист би трябвало да стигнат.
В момента проектът за Национална здравна карта е подложен на общественото обсъждане. Поради интереса към него министър Петър Москов удължи срока му от 2 седмици на един месец.
От 38 334 болнични легла за активно лечение в страната в Националната здравна карта са предвидени 35316 болнични легла, което показва, че  над 3000 са излишни. Те обаче ще бъдат преструктурирани в легла за продължаващо лечение и рехабилитация. Проблемът идва от неравномерното разпределение на леглата в отделните региони. Критериите, по които НЗОК ще отсява с кои болници да работи на местата с излишни структури, дават преимущество на тези, които осигуряват 24-часови дежурства, имат спешни отделения, осигуряват комплексно лечение, т.е. поддържат по-голям брой клиники и отделения в различни специалности, правят повече и по-сложни манипулации, през тях преминават повече пациенти

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.