Водещи новини

Ракът е причина за 14,6% от всички смъртни случаи

Информационна акция по случай Световния ден за борба с рака направи днес група млади червенокръстци от Панагюрище.

В центъра на Панагюрище омичетата раздаваха брошури, чрез които хората накратко да се запознаят със заболяването: какви са неговите признаци и симптоми, по какви начини може да бъде предотвратено възникването му и най-разпространените видове рак.
Накрая на площада младите червенокръстци пуснаха балони.
Възможните признаци и симптоми за рака включват новообразувани бучки, анормално кървене, продължителна кашлица, необяснена загуба на тегло, промени в перисталтиката…
Най-разпространените видове на болестта при жените са рак на гърдата, на дебелото черво, на белия дроб, на маточната шийка,  при мъжете рак на кожата, на белия дроб, на простата, на дебелото черво и на стомаха.
Болестта е причина за около 8.2 милиона или 14.6% от всички смъртни случаи. Сред начините за предотвратяването й са да се ядат повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести продукти и по-малко месо и рафиниани въглехидрати; да не се пуши; да се поддържа здравословно тегло; да се правят упражнения…

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.