Водещи новини

Метеорен поток утре и апокалиптични прогнози за Коледа

Гигантски космически спектакъл ще може да се наблюдава около 20 часа утре – 14 декември, съобщи Пенчо Маркишки по БНР.

Това ще са частици, които се разхвърлят в пространството от астероид, наречен 3200 Фаетон. Тези частици образуват метеорни роеве в космическото пространство и периодично през декември Земята преминава през тях. Около 20 часа утре, когато ще е пикът на метеоритния поток, ще бъдат наблюдавани около 120 метеорита в час.
Пенчо Маркишки съобщи, че утре привечер Луната ще бъде с 12% осветен диск, ще залезе малко след 20 часа и небето след това ще е тъмно до края на нощта.
Междувременно пак се появиха публикации с твърдения, че от НАСА са съобщили, че към Земята се носи гигантски астероид, който при стълкновение с повърхността на планетата може да предизвика мощни земетресения и изригвания на вулкани с непредвидими последици. Учените от НАСА предполагат, пишат медии, че астероидът може да удари Земята на 25 декември.
Тревогите за апокалиптична картина разсейва руският астрофизик Владимир Липунов, който твърди, че астероидът е открит още преди 15 години  и масата не му е толкова голяма, че да предизвика катастрофални явления на планетата ни.
 
 
 

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.