Водещи новини

Национална седмица на четенето – от 7 до 12 декември

През цялата настоящата седмица ще има прояви, свързани с изпълнението на националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието.

 
В Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) са очертани ключови политики и мерки за повишаването на грамотността на всички нива на образование и е представена визията на просветното министерство за насърчаване на четенето до 2020 година, като в стратегията са взети предвид заключенията на Съвета по въпросите на грамотността от 27 ноември 2012 година.
Голяма част от планираните мерки в стратегията имат за цел преодоляването на причините за ниска грамотност с особено внимание към застрашените групи – бедните, при които ниските доходи ограничават възможностите и намаляват мотивацията; билингвите, при които езикът е съществена пречка за придобиване на образование; ромите, при които бедността и езикът увеличават преградите в придобиването на образование.
В стратегията се акцентира върху създаването на среда за насърчаване на грамотността, в която специално място се отделя на съвременните информационни средства и на ролята на учителите в нея.
Утре предстоят състезание за най-добър четец, най-добър разказвач, в четвъртък маратон на четенето – пълната програма може да видите тук.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.