„Българската Коледа” ще помага на децата в реанимация

„Да помогнем на децата в реанимация“ е темата на „Българската Коледа“, кампания 2015/2016 година.

За 13-и път иницативата се провежда под патронажа на Президента на Република България. При откриването й а 1 декември  Росен Плевнелиев каза: „Когато солидарността наистина започва да променя човешки съдби, тогава каузата е заразяваща и  дава пример на всички в обществото. „Българската Коледа“ успява да постигне това“.
Голяма част от децата, преминали през реанимация и интензивна терапия, следствие от злополуки, тежки заболявания или рисково родени, имат нужда от подпомагане за диагностика, медикаментозно лечение, медицински изделия, рехабилитация и др.
Успоредно с това, инициативата протяга ръка за поредна година и към всички болни деца в България, имащи нужда от подкрепа. За да помогне на повече деца, „Българската Коледа“, кампания 2015/2016 г. си поставя амбициозната цел да осигури нова високотехнологична апаратура за: диагностика, мониториране, подпомагане на различни функции на организма.
Всеки, който желае да подкрепи „Българската Коледа” може да го направи с SMS на номер 1117 и на 09001117 за фиксирани абонати. Подробна информация има на сайта на инициативата.

Вижте още

Момче е първото бебе за 2024 година, момиче е последното за 2023-та

Христо Ангелов Чочев е първото бебе, родено в МБАЛ „Уни Хоспитал“ за 2024 година. Той …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.