четвъртък , 9 май 2024

И тази година водещи клубове от страната участваха в турнира по самбо „Орчо Войвода”

С отлични впечатления от новата зала „Арена Асарел” и много добрата организация от третия турнир по самбо „Орчо Войвода” си тръгнаха тази неделя състезатели от 15 водещи клуба по самбо в страната.

Около 150 юноши и деца се състезаваха в различните категории. По мащаб и организация турнирът не отстъпва на държавно първенство, сподели основният му двигател Иван Нетов.
Шампиони от СК „Бойни спортове” станаха Йоана Пишмишова и Никола Петкански, и двамата шампиони на България. Двамата трябваше да пътуват утре за Истанбул, за да участват в Европейското първенство, но заради усложнената международна обстановка България няма да се включи в шампионата на Стария континент. Втори места от „Орчо Войвода” спечелиха Ивелин Танковски, Спартак Кеков и Недка Каекова. Бронзови медали завоюваха – Иван Вулев, Тодор Костурков, Даниела Домусчиева. Пети места заеха Василй Найденов, Цветан Поибренски и Венцислав Сурлеков, седми места – Алкивиадис Ставридис, Момчил Илиев и Румен Хаинов, девети – Георги Радев и Атанас Костурков.
Празникът на самбото уважиха Георги Юсев, генерален секретар на Българската федерация по самбо, двукратния световен шампион по самбо Георги Георгиев, европейският шампион от Панагюрище Иван Докторов, последният шампион на страната ни по самбо Борис Борисов, а световната шампионка Мария Оряшкова изпрати специална поздравителна телеграма, тъй като в момента е в болница и се възстановява от операция.
Сред участвалите клубове наред с организаторите от панагюрския клуб „Бойни спортове” бяха Илинден, ЦСКА, Локомотив София, от Благоевград, Костенец, Пазарджик, Ихтиман, Троян, СК „Топалов”.
Турнирът „Орчо Войвода” се осъществи и с помощта на Асоциацията на спортните клубове в общината.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.