Водещи новини

„Еднорозите” от СОУ „Нешо Бончев” работят по програма „Роботика за България”

Робот, който ще почисти поле от 1.40м на 0.70м от хартиени и пластмасови отпадъци сглобяват от клуба по роботика „The Unicorns” („Еднорозите”) при СОУ „Нешо Бончев”.

Вчера една от двете групи, ръководени от старши учителя Снежина Машева, сглоби първите части на умната машина, която в рамките на два месеца ще трябва да придобие завършен вид и да участва в състезание. То е част от програмата „Роботика за България” на SAP Labs България и фондация „Работилница за граждански инициативи”. Бончевци се включват по нея, след като са избрани с още 16 други училища от 36 кандидатстващи.
През миналата седмица бяхме на обучение по програмата, сподели г-жа Машева. А тя ще им осигури 6-месечна виртуална подкрепа по въпросите за конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom и обучение за работа в екип и менторство. Както и обoрудване за дейността на всеки от отборите  – комплект Lego с програмируем модул Mindstorm educations 45544 и състезателнo поле.
Освен да сглобят и програмират робота, една от целите е децата да научат повече за опазването на околната среда, видовете рециклиране на отпадъци, уточни г-жа Машева, посочвайки и мотото на финалното събитие – „Да превърнем боклука в съкровище”.
Клубът по роботика бе създаден миналата година, като през настоящата в него участват две групи, които се събират в четвъртък и петък.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.