Водещи новини

Екс пушачите са неудържими

От 1977 година в САЩ всеки трети четвъртък на месец ноември по инициатива на Американската общност за борба с рака (ACS) се организира кампания срещу тютюнопушенето.

За първи път през 1971 година, в град Рандолф, американецът Артър Р. Мълейни накарал своите съграждани да спрат да пушат поне за един ден. По този начин те спестили средства, изразходвани за ежедневната им нужда от цигари, и с тях основали фонд към местното училище за отпускане на стипендии.
Вредното въздействие на тютюнопушенето върху здравето е основна тема на беседите, лекциите и  тематични игри, които се провеждат в детските и учебните заведения в област Пазарджик. Международният ден без тютюнопушене – 19 ноември, преминава тази година под мотото „ЕКС пушачите са неудържими”. Това е и мотото на европейска кампания стартирала на 30 октомври и продължаваща през ноември.
На детските и учебните заведения и на НПО в област Пазарджик ще бъдат предоставени филмите „Денят на Яна“, „Дим“, „Невидимият“, „Пушенето забранено“.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.