Водещи новини

Утре започва предизборната кампания, подписаха споразумение срещу езика на омразата

От 25 септември до 24.00 ч. на 23 октомври е срокът на предизборната кампания за местните избори, припомнят от ЦИК.

Окончателно регистрирани за участие в местните избори на 25 октомври в ЦИК са 71 партии и 3 коалиции. За участие в информационно-разяснителната кампания в националния референдум са регистрирани 30 партии, 1 коалиция и 8 инициативни комитета. С позиция „да” са 24 политически партии, 1 коалиция и 3 инициативни комитета. С позиция „не” – 6 партии и 5 инициативни комитета.
Вчера официално бе утвърдено Споразумение за неизползване на враждебна и дискриминационна реч в хода на официалната кампания за местни избори между всички парламентарно представени политически сили (без Атака) и медии. Документът бе подписан в пресклуба на БТА.
С подписването на документа партии и медии се ангажират, че ще се придържат към високи стандарти в политическата комуникация и ще отдават приоритет на уважението към различието и към достойнството на опонента. Част от споразумението против езика на омразата гласи: „Противопоставяме се на налагането на нетърпимост между гражданите, на подбуждането към ненавист, основана на раса, пол, религия или национална принадлежност, като в същото време ще гарантираме правото на свободно изразяване и на информация.
Потвърждаваме намерението да се придържаме към високи стандарти в политическата комуникация, да отдаваме приоритет на уважението към различието и към достойнството на опонента.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.