Водещи новини

103 години с обич към живота и родителите

Днес по обяд баба Магдалена Домусчиева от село Оборище духна свещичките на тортата за 103-я си рожден ден в компанията на близки и 

приятелки от пенсионалския клуб. Освен 10-ината жени, които отишли да я поздравят, за празника си тя получила подарък и от кмета на селото Милко Ангелов. 
„Гостите ми са най-големият подарък“, отвърна на въпрос на oshtepan.com рожденичката. Тя разказа, че се събудила с радост и очакване, а като рецепта за дълголетието си смята обичта към живота и родителите, за които се грижила до последния им дъх.
С обич тя помагала и на семейството на брат си, от чиято дъщеря сега получава като отплата грижа и внимание. Всички, потачили 103-я рожден ден на Магдалена Домусчиева, са впечатлени от бистрия й ум и памет.
„Разказа ми преди малко цялата биография“, сподели Стояна Караатанасова, една от гостенките на баба  Магдалена. Преди години двете заедно работили като тъкачки на персийски килими в цеха в селото. Баба Стояна с умиление си спомня как през 1966 година за усърдието си в работата получила грамота „Златни ръце“.
Другата гостенка – Неделя Струнджева, си спомни как с кобилици носели вода да пълнят каците, та майсторите да имат да правят тухлите за цеха.
Магдалена Домусчиева има сестра Мария, която също живее в село Оборище и на 17 май 2015 година празнува 106-я си рожден ден.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.