Държавата ще се бори „За по-здраво поколение” в три направления

Министрите Москов и Кралев обявиха днес началото на правителствена кампания „За здраво поколение”.

Целта ѝ е да наложи здравословен начин на живот, обяви здравният министър д-р Петър Москов, цитиран от БНР. Ще се работи в 3 направления – изграждане на навици за здравословно хранене и за активна двигателна култура, ще има и кампания за превенция на младото поколение от алкохола и наркотиците.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посочи, че 80% от българите в активна възраст не се движат. Особено тежко е положението при децата – 18% от тях са със свръхтегло, 8 на сто страдат от затлъстяване, а 2/3 са с гръбначни изкривявания.
Една от целите е родителите да създадат навици у децата си, но задача на институциите в държавата е да създаде условия за развиването им.
След броени дни ще бъде създадена Фейсбук страница „За здраво поколение”, която ще помага на родителите. Финансирането на програмата ще е съвместно между спортното и здравното министерства.

Вижте още

Момче е първото бебе за 2024 година, момиче е последното за 2023-та

Христо Ангелов Чочев е първото бебе, родено в МБАЛ „Уни Хоспитал“ за 2024 година. Той …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.