Водещи новини

И в Панагюрище днес имаше шествие против войната по пътищата

„Аз съм бъдещето! Не ме убивай”.

Това послание върху отронен лист носиха днес близо 200 души, включили се в шествието в памет на загиналите по пътищата. Инициативата се провежда в 14 български града, сред които и Панагюрище.
Съпричастност и непримиримост в желанието никое дете или възрастен да губи живота си в катастрофа. Млади хора, сред които и доброволци червенокръстци, носеха плакати с надписи: „Заради децата трябва да шофираме разумно”, „Всеки живот заслужава да го защитим”, „Стига екзекуции на пътя”, „Децата са нашето бъдеще! НЕ на безразсъдното шофиране”.
Шествието тръгна от площад „20 април” и завърши на лобното място на 6-годишния Петьо Гевечанов, който на 14 април т.г. загуби живота си, след като бе блъснат от джип. Дядо му – Николай Колибанеков, отново призова отговорните институции да променят закона и подобни случаи да не са в графа „непредумишлено убийство”.
Бяха поднесени десетки цветя.
В национален мащаб родители отправиха призив за справедливи и адекватни наказания за нарушителите, за да се спрат убийствата по пътищата на страната.


Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.