Водещи новини

Съединението и Независимостта, парад на духовите оркестри и мажоретни състави – сред празниците през септември

По традиция през септември ще отбележим двата национални празника – Съединението и Независимостта.

Културният календар на Община Панагюрище предвижда на 1 септември в Историческия музей от 17.30 часа откриване на фотодокументалната изложба „Панагюрище и Съединението” и на 2 септември тържествено честване и молебен на площад „20 април” от 17.30 часа.
107 години от обявяването на Независимостта ще бъдат чествани на 22 септември, като от 10.30 часа в центъра на града ни ще бъде издигнат националния флаг. Празнично шествие до площад „Цар Освободител” и специална програма са предвидени от 11.00 часа.
На 26 септември от 11.00 часа площад „20 април” ще посрещне духови оркестри и мажоретни състави от Панагюрище, Елин пелин, Ботевград и Троян. Празникът се посвещава на 150 години от създаването на читалище „Виделина – 1865”. Кулминацията на честванията на годишнината ще са на 30 септември, когато от 18.00 часа ще бъде представен юбилейният концерт на самодейците от читалището.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.