петък , 19 април 2024

Съединението и Независимостта, парад на духовите оркестри и мажоретни състави – сред празниците през септември

По традиция през септември ще отбележим двата национални празника – Съединението и Независимостта.

Културният календар на Община Панагюрище предвижда на 1 септември в Историческия музей от 17.30 часа откриване на фотодокументалната изложба „Панагюрище и Съединението” и на 2 септември тържествено честване и молебен на площад „20 април” от 17.30 часа.
107 години от обявяването на Независимостта ще бъдат чествани на 22 септември, като от 10.30 часа в центъра на града ни ще бъде издигнат националния флаг. Празнично шествие до площад „Цар Освободител” и специална програма са предвидени от 11.00 часа.
На 26 септември от 11.00 часа площад „20 април” ще посрещне духови оркестри и мажоретни състави от Панагюрище, Елин пелин, Ботевград и Троян. Празникът се посвещава на 150 години от създаването на читалище „Виделина – 1865”. Кулминацията на честванията на годишнината ще са на 30 септември, когато от 18.00 часа ще бъде представен юбилейният концерт на самодейците от читалището.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.