Близо 2,5 милиона дава държавата за спорт в градините и училищата

Постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2015 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт в общинските и държавните детски градини и

училища прие Министерският съвет вчера.
Средствата в размер на 2 493 573 лв. се предоставят на общинските детски градини и училища и на държавните училища, финансирани от Министерството на образованието и науката, за учебно-тренировъчната и спортно-състезателната дейност на децата и учениците и за материално-техническото им обезпечаване.
Парите се определят за бюджетна година съгласно разработени от общинските и държавните детските градини и училища проекти за подпомагане на физическото възпитание и спорта на децата и учениците в дневна форма на обучение.
Необходимите средства се осигуряват ежегодно със Закона за държавния бюджет и се разходват на базата на представени разчети за броя на децата и учениците от общинските и държавните детски градини и училища.
За община Панагюрище предварително предвидените средства са 6 598 лева. Най-много средства в областта ще има за Пазарджик – 37 844 лева, за Велинград са 13 191 лева, а най-малко ще са за община Батак – 1 332 лева.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.