Водещи новини

Премиерът Борисов и проф.д-р Цоцорков откриха Многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“

С думите „Имаш сърце, имаш душа като панагюрец“, се обърна тази вечер премиерът Бойко Борисов към председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД проф.д-р Лъчезар Цоцорков 

пред стотиците панагюрци, изпълнили панагюрската многофункционална спортна зала „Арена Асарел“ и станали свидетели на официалното й откриване.Човек може да си помисли, че е на Орлов мост в столицата или че е на Ариана, каза министър-председателят и нарече проф.д-р Цоцорков приятел.
Днешният ден 20 август 2015 година ще бъде запомнен от днешното и бъдещото поколение панагюрци. С тези думи започна кратката си реч инициаторът и двигателят на спортното събитие проф.д-р Лъчезар Цоцорков. За пореден път той припомни веруюто си, че „трябва да правим нещо повече от това да работим и да си плащаме данъците“, и обяви, че „Асарел-Медет“ АД е направил100 милиона инвестиции с дългосрочна добавена стойност.
„Нашата амбиция е Панагюрище да стане най-доброто място за живеене“, акцентува проф.д-р Цоцорков, припомняйки, че в класацията на Дарик радио и в-к „24 часа“ за 2015 година Панагюрище е определен като град на младежта“, а от днес – 20 август, вече е и спортен център на българската и европейската карта. „Особено съм щастлив от стотиците светнали погледи“, каза с вълнение той и убедено заяви, че в панагюрската многофункционална спортна зала са не само станалите вече шампиони състезатели, а и бъдещите такива. Като „най-специален подарък“ за панагюрци той обяви пеещите и танцуващи фонтани в езерото до зала „Арена Асарел“, което през зимата ще бъде ледена пързалка.
Преди това кметът на общината Никола Белишки заяви, общинското ръководство не престава да търси различни форми за развитие на спорта и една от тях е публично-частното партньорство, а успехите на спортистите убеждават, че избраният път е правилен. Белишки благодари на проф.д-р Лъчезар Цоцорков и на „Асарел-Медет“ АД, както и на строителите.
Споразумението за изграждане на „Арена Асарел“ чрез публично-частно партньорство бе подписано в началото на 2010 г.
„Сбъдва се една наша огромна мечта. Днес пишем нова страница за общинския спорт и за тениса на маса в България“, каза в обръщението си Иван Александров,
председател на Управителния съвет на „Asarel Bulgaria Open“. Той изказа редица благодарности, като на първо място постави „Асарел-Медет“ АД – инвеститор на модерното спортно съоръжение, и проф.д-р Цоцорков, като не пропусна добороволците и всички, които са били съпричастни.

Тържествен водосвет отслужиха свещеници от Панагюрската духовна околия, а 13-годишната Виктория Манева изпълни акапелно „Мила Родино“, с което бе направена демонстрация и на акустиката на залата.

Снимки от официалното откриване на Многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“
може да откриете във фейсбук страницата ни

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.