Най-хубавите ни мигове и най-големите ни проблеми са породени от любовта

Думите – най-хубавите ни мигове и най-големите ни проблеми са породени от любовта, бяха част от снощното представяне на Христина Панджаридис.

Директорът на библиотека „Стоян Дринов” Стефан Рапонджиев каза още, че героите на Панджаридис са искрени, тя поставя акцент върху света на малкия човек и това го прави много близък до нас, тя е познавач на мъжката и женската същност.
Христина Панджрадис, от своя страна, разкри как е написала двата си романа „Ничия” и „Някъде другаде” – изграждайки ги върху герои, част от характерите и историите на които са реални хора. За романа „Ярост”, който е написан заедно с Димитър Стоянов, сподели, че е бил по-труден за създаване, защото трябва да се съобразяваш с някой друг. Авторката сподели, че обича да пътува и пише, защото освен че опознава различни места, научава повече и за себе си. От 10 години живее във Франция.
Христина Панджаридис е родена в град Елин Пелин, където работи като редактор в общинския вестник. Сътрудничила е с журналистически материали на много издания. Пише хайку и разкази. Печелила е втора награда за хумористичен разказ на тема „Криза” в конкурса „Каунь 2010” (Хасково); има две отличени хайку в Петия национален конкурс за хайку.
Панджаридис сподели, че опитва да пише пиеси и след миналогодишната ѝ награда от голям конкурс за хайку в Япония, ще участва и тази година през септември.

Вижте още

Честит 24 май всички, които се зоват българи!

                  Уважаеми учители, Уважаеми творци и дейци на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.