След Рожен мечани ще впечатляват с извеждане на невястата от бащини двори на „Богородична стъпка”

Изявите на самодейците към читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1912”- село Оборище, не спират.

От събора на народното творчество и животновъдство „Рожен”, провел се в края на миналата седмица, те се завърнаха с плакет и грамота за трето място. Ръководителят на групата и секретар на читалището Маргарита Наплатанова уточни, че отличието е било за групата за автентичен фолклор „Ламба Ламба”, представила се с фрагмент от „Сватба” – извеждане на невястата от бащини двори. Участието на мечани е благодарение на проект към Община Панагюрище.
На фолклорния събор в Рожен наред с „Ламба Ламба” се изявили и от танцовия състав за изворен фолклор, представяйки хора от района. От 5 до 85-годишна възраст са били 46-те самодейци от Оборище.
Мечани обаче вече гледат към предстоящите почивни дни, когато ще се включат в Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка” в Старозагорски минерални бани. Участието им ще е финансово подпомогнато от „Асарел-Медет” АД. Тазгодишният събор е юбилеен – Десети.

Вижте още

Честит 24 май всички, които се зоват българи!

                  Уважаеми учители, Уважаеми творци и дейци на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.