Бъта пя, танцува и свири – спечели награди от Рожен

С две награди се завърнаха самодейците от читалище „Никола Йонков Вапцаров 1927” с.Бъта от фолклорния конкурс „Рожен”, Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен”.

Бътовските таланти, ръководени от Жечка Сиводошева, които са всеизвестни с това, че още преди да проходят пропяват и започват да танцуват се завърнаха с  плакет и грамота за ІІІ-то място. Специалната награда за млади инструменталисти спечели Оркестъра от народни инструменти към читалището. Оркестърът се изяви със Средногорска копаница, песните „Голям ден боже, Илинден” и Малка мома Радка” със солист Вктория Манева, „Войводо, войводке” със солист Величка Иванчева, „Бавна мелодия и ръченица” от Ивайло Какаров. Ансамбъл „Иглика” впечатли със своята „Сватба” – водене на невястата за вода – разливане на котлите.
От „Никола Йонков Вапцаров 1927” разказаха, че пътуването им е била финансово осигурено от кмета на селото Георги Александров. А заради липсата на достатъчно средства част от тях спали в автобуса, други – на открито. Всички обаче са единодушни, че емоцията е била неповторима и са изключително радостни от спечелените награди – в „Рожен” се изявяваха над 8000 самодейци от страната. И всеки от тях е отделил стотици часове от свободното си време, хем защото обича, хем за да зарадва публиката. 


Вижте още

Честит 24 май всички, които се зоват българи!

                  Уважаеми учители, Уважаеми творци и дейци на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.