четвъртък , 9 май 2024

Анастасия Лулчева спечели голямата награда от конкурса за талисман на турнира ASARELBulgariaOpen

  Хилка и Топчо на Анастасия Лулчева ще бъдат талисман на международния турнир по тенис на маса ASARELBulgariaOpen, който ще се проведе от 19 до 23 август в Панагюрище.

 Момичето получи днес голямата награда от конкурса, обявен на 1 юли, в който се включиха 25 рисунки и 6 пластики. Трите специални награди бяха връчени на Димитър Панчев, София Николаева и Стоян Панчев, предвидени бяха и 4 поощрителни награди. В гласуването във facebook са участвали 280 души, а своя глас за творбите в изложбената зала в Театъра – 30 души.
Благодарност за приетото творческо предизвикателство изказа Ана Финджикова, ръководител на отдел „Комуникации” в „Асарел-Медет” АД, в качеството си на член на журито, подчертавайки, че във всяка рисунка е имало нещо неповторимо и вълнуващо. Ръководителят на журито д-р Николай Радулов сподели, че изборът с колегите му не е бил лесен, а общото между творбите са били цветността и жизнерадостта им и настроението в тях. Освен Финджикова и Радулов, членове на журито бяха Недялка Наплатанова – директор на Обединен детски комплекс, Нора Кунчева – директор на „Образование, култура, социални и младежки дейности” в Общината и мениджърът и основен двигател на СКТМ „Асарел-Медет” и предстоящия турнир Иван Александров.
На награждаването присъстваха децата, участващи в лятната програма на ОДК с ръководители Иванка Матеева и Иван Иванов.
Припомняме, че международният турнир по тенис на маса ASARELBulgariaOpen ще се проведе в новата спортна зала „Арена Асарел”. Наградният фонд на състезанието, което е част от календара на Международната федерация по тенис на маса, е 35000 долара. Патрон на турнира е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Генерален спонсор на турнира е „Асарел-Медет” АД. Очаква се в него да се включат над 200 състезатели от цял свят.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.