Владимир Зарев получи Вазовата награда

„За мен е особена чест и гордост да получа тази висока награда, която е с името на Патриарха на българската литература – Иван Вазов”, каза в словото си на 9 юли Владимир Зарев.

И допълни: „Неговото чисто и свято име, неговото творчество е свързано с всеки от нас, творбите му са част от всеки българин. През целия ни живот ни следват песните на Вазов, изпълнени с преклонение пред нашия народ. Залисани в ежедневието си, не си даваме сметка за направо смайващото значение на словото в живота на всеки от нас, не си даваме сметка, че това, което не е назовано, не е облечено в слово, то сякаш е лишено от енергията на познанието и реалното”.
Писателят, издател, публицист и сценарист Владимир Зарев е носителят на Националната литературна награда „Иван Вазов” за 2015 година. Наградата му бе връчена от министър Вежди Рашидов, който го поздрави за високото отличие и за таланта му, съобщиха от  http://mc.government.bg.
В края на февруари Владимир Зарев се срещна с панагюрската публика в читалище „Виделина 1865” по покана на литературен салон „Виделина”.
Сред носителите на Вазовата награда през годините са били Димитър Талев, Емилиян Станев, Дора Габе, Панталей Зарев, Павел Вежинов, Богомил Райнов, Валери Петров, Милена Цанева, Вера Мутафчиева, Антон Дончев, Недялко Йорданов, Дончо Цончев, Светлозар Игор, Любомир Левчев, Георги Господинов.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.