Една стипендия и 176 еднократни стимули за талантливи деца от общината

От 182 подадени искания за еднократното финансово подпомагане на деца с изявени дарби от община Панагюрище 

по време на първата сесия за подаване на документи, която бе от 1 юни до 30 юни, индивидуално еднократно подпомагане ще получат 176 деца и ученици. Експертно-консултативната комисия, назначена от кмета на община Панагюрище, е гласувала и една едногодишна стипендия от 135 лева месечно, която се дава на шампионката по самбо Йоана Пишмишова до 1 юни 2016 година.
Одобрените деца с изявени дарби могат да получат еднократния си финансов стимул от 10:00 до 12:30 часа в Обединен детски комплекс – Панагюрище, и от 13:30 до 17:30 часа в сградата на Община Панагюрище, етаж 2, стая 216.. Средствата се получават лично  с документ за самоличност /лична карта на детето или родител/.
По чл.7 ал.1 т.3 от Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище са подадени 4 искания, като от тях има един отказ. Финансово подпомогнати за участие в национални и международни конкурси, олимпиади и състезания са:
1. Мажоретен състав „Елинор“ – с 1500 лева, за участие в Европейски шампионат гр. Сегед, Унгария;
2. ПФТС „Тангра“ – с 830 лева, за участие в Евро фолк 2015 в Слънчев бряг и Несебър;
3. ХК „Панагюрище“ – с 1000 лева, за участие в турнир по плажен хандбал в Албена.
Общата сума за финансово подпомагане на деца и ученици с изявени дарби в първата сесия възлиза на 15 760 лева. През ноември ще е втората сесия за кандидатстване.
От Общинска администрация припомнят, че общата сума на парите за  финансово подпомагане на деца с изявени дарби е25 000 лева. Те са подсигурени от общинския бюджет, «Асарел-Медет» АД и «Оптикс» АД.
Днес Правителството на премиера Борисов одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта и трансфери по бюджетите на общини в размер на 115 965 лв. за стимулиране на талантливи ученици. Средствата са за изплащане на стипендии на учениците от държавните спортни и от общинските училища. Те са предвидени в централния бюджет като част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.