Водещи новини

Министър Москов посочи панагюрската болница като единствен пример за приватизация

Знам, че на текстовете за приватизация ще им дойде времето.

Това каза днес в предаването „Тази сутрин” на bTV министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Той подчерта, че възможност за приватизиране на общинските болници има. „От всички тези общински болници, за които се казва, че са в най-тежко състояние, от които директори на болниците и кметове се оплакват, има една единствена, която е минала през тази процедура. Това е общинската болница в Панагюрище, която е с частен собственик. Там частният собственик в последните седмици е инвестирал 52 милиона лева. Това ще бъде една от най-модерните и като технологично, и като начин на работа болница в цяла България, сравнима с големи университетски центрове. В Панагюрище!”, подчерта министър Москов. Инвестицията в родното лечебно заведение е сравнима с годишните средства за  капиталови разходи на социалното, здравното и просветните министерства, каза здравният министър и допълни, че, ако трябва държавата да финансира всички тези неща, или пък Община Панагюрище, или друга община да го прави, това вероятно е възможно с определяне на приоритети. Но с парите от данъците ни могат да се осъществят определени инфраструктурни обекти. Тогава, когато се появи стратегически инвеститор, който спазва правилата на играта – за държавни, частни и общински болници, къде точно е проблемът, попита д-р Москов.
Но аз приемам, че в момента в Парламента няма съгласие около тази тема и от името на Правителството вчера декларирах пред председателите на групите, че оттегляме тази глава от Закона за лечебните заведения, заяви още министърът.
Припомняме, че първа копка на мащабния ремонт на панагюрската болница бе направен на 29 април 2015 г. Първият етап от ремонта трябва да приключи в края на тази година. Едновременно с реконструкцията на досегашната 7-етажна сграда на болницата в двора се наливат основите и на топлата връзка с бъдещия център за лъчетерапия.


Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Един коментар

  1. Нали е панагюрски зет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.