четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Почетохме Ботев и загиналите за свободата на България

Днес точно в 12.00 часа в Панагюрище, както и в цялата страна, завиха сирени.

Те са в памет на 139 години от гибелта на гениалния поет и революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България.
Върху основите, положени от Левски, дейците от 1876-та подготвиха онова движение, което прерасна в епопея, каза пред Вечния огън уредникът от Историческия музей Ирина Ботева и припомни за мъжеството и силата на духа на далите живота си за България, несломимостта на четниците, коварния изстрел във Войводата.
Мартин Предьов от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм рецитира стихове на Недялко Йорданов за Ботев. Със свеждане на глави и едноминутно мълчание поклонението, в което се включиха ученици от всички училища в Панагюрище, продължи. Бяха положени венци и цветя в знак на почит към подвига и саможертвата на Ботев, четата му и загиналите за свободата на Родината ни.

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.