Водещи новини

Ще ограничават скоростта на движение в общината с повдигнати пешеходни пътеки

Повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени на няколко улици в Панагюрище с цел ограничаване на скоростта на моторните превозни средства и намаляване на пътно-транспортните произшествия.

  Решението бе взето днес – 21 април,на работна среща в Областна администрация – Пазарджик, във връзка с тежкия пътен инцидент в Панагюрище, при който 6-годишно дете бе прегазено.  
На срещата присъстваха началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР- Пазарджик, Тодор Тодоров, инж. Николай Прасков от ОПУ- Пазарджик и кметът на община Панагюрище Никола Белишки. Броят  и мястото на повдигнатите пешеходни пътеки, които ще бъдат изградени на ул. „Павел Хаджисимеонов”, където стана тежкият пътен инцидент, ще бъде уточнен след оглед на пътното платно и заседание на комисия от експерти, което ще се проведе утре в община Панагюрище. Към пешеходните пътеки ще бъде направена  необходимата маркировка и пътна сигнализация.
 По предложение на кмета на община Панагюрище, ще бъде обсъдена възможността повдигнати пешеходни пътеки да бъдат изградени  и на улиците „Райна Княгиня” и „Нистор Ружеков”, където комисията също ще направи оглед. По искане на Белишки, се предвижда и поставянето на видео наблюдение на входа и изхода на с. Попинци.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.