Водещи новини

Започна надпреварата за наградите на песенния фестивал „Родолюбие“

Десислава Кючукова от Панагюрище с музикален ръководител Стефка Стефанова откри днес 15-ина минути след 9 часа с изпълнението си ХІ Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”.

Песенният форум започна с участници от втора възрастова група, в която под номер 3 пя друго панагюрско дарование –  Йорданка Димитрова, възпитаничка на музикалния педагог Нона Немигенчева.
320 деца и младежи от страната са се записали за участие в „Родолюбие“, чието жури се председателства от известния  Етиен Леви – преподавател в няколко български висши учебни заведения. Членове на журито са Ясен Дейчев, Преслава Пейчева и Дочка Кацарева – инициатор за организирането на фестивала.
По традиция освен професионалното жури своите оценки за изпълненията ще дава и детско, което тази година е в състав: Екатерина Предьова, Христина Зайкова и Рая Шентова.
XI-ото издание на „Родолюбие” се посвещава на 165 години от рождението на Иван Вазов.
Голямата награда на фестивала е „Живият пламък
“.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.