понеделник , 6 май 2024

Протест вместо празник

7 април е обявен за Ден на здравето през 1948 година, като от 1964 г. започва да се отбелязва и у нас като Ден на здравния работник.

От 2006 година празникът е преименуван за всички работещи в сферата на здравеопазването – лекари, медицински сестри, фармацевти и всички.
Вместо да празнуват обаче, днес лекари от частни и общински болници протестират, съобщиха национални медии. В своя позиция от Българския лекарски съюз обявиха вчера: „По предварителни данни за настоящото тримесечие средствата за болнична помощ са намалени средно с 6,2% за страната. Предвид извършените дейности през първо тримесечие, отклонението е с 1,2% от общо предвидените като намаление от 5% спрямо дейността за 2014г. В тази връзка, БЛС е готов да предприеме необходимото за решаване на конкретни проблеми, ако има драстични ограничения на медицинската дейност и бъдат доказани с цифри индивидуално по болници или общо за региони от страната.”
И все пак денят е повод да изразим благодарността си към медиците. 
Честит празник и по-светли дни за всички, които работят в областта на здравеопазването!

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.