понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Обявено е бедствено положение за част от територията на община Пазарджик

Със Заповед на областния управител на ПазарджикТрендафил Величков от 26 март е обявено бедствено положение за част от територията на община Пазарджик.

 
Бедственото положение е частично и се обявява с цел предприемането на аварийно-възстановителни работи на защитните диги на река Тополница в землището на град Пазарджик и на река Луда Яна в землището на село Пищигово и село Драгор, уточняват от Областната администрация. Решението за обявяване на частично бедствено положение е взето след заседание на Областния щаб за защита при бедствия.
Обилните валежи от дъжд в края на 2014 година, на дъжд и сняг през февруари и март т.г., продължителното изпускане на големи водни количества от яз. Тополница са довели до рушене на защитните диги на р.Тополница и р.Луда Яна, пише в заповедта на губернатора. „При повишаване на водните количества в двете реки вследствие на дъжд и снеготопенето от планинските части на Стара планина и Средна гора е налице реална опасност от възникване на наводнение в Пазарджик и село Пищигово, помпената станция на село Мало Конаре, автомагистрала „Тракия”, което да доведе до човешки жертви, нарушаване нормалното функциониране на инфраструктурата и снабдяването на населението, унищожаване на производствени обекти и земеделска продукция.” предупреждава областният управител, обосновавайки издаването на заповедта.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.