Водещи новини

Днес е Световният ден на водата, дриновци го отбелязаха

Ден за празнуване, ден за промяна, ден за подготовка – Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март.

Това е денят, в който се напомня, че част от населението на земята страда от недостиг на вода. Ден, в който да се подготвим за справянето с проблема в бъдеще.
През 2015 г. темата за Световния ден на водата е „Вода и устойчиво развитие”. Става въпрос за това как водата свързва всички области в живота ни и ни помага за създаване на бъдещето, което искаме. 
Вчера ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов” отбелязаха празника. В часовете по изобразително изкуство и човек и природа под ръководството на г-жа Пепа Машева и с подкрепата на г-жа Недялка Баракова децата създадоха пъзел от рисунки на тема „Воден свят“. В часовете по човек и общество благодарение на г-жа Богдана Шишкова чрез игри и упражнения, включени в образователния пакет „Черноморска кутия“, дриновци се запознаха нагледно с черноморските държави, с биоразнообразието и особеностите на Черно море, както и опасностите, пред които е изправено. Направиха му и триизмерна карта.
Инициативата „Черноморска кутия“ се осъществява като част от партньорството „Всяка капка вода е от значение“ между UNDP и Кока Кола. Изпълнява се в Турция, Русия, Грузия, Украйна, Румъния и България, с финансовата подкрепа на UNDP, съобщават  дриновци.

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.