Водещи новини

Съветничката Цветанка Богоева подновява обсъждане за удостояване с Почетно звание

Общинската съветничка от групата на ГЕРБ Цветанка Богоева е внесла писмо в Общинския съвет относно удостояване с почетно звание проф. дмн Тодор Даскалов.

 
Богоева припомня, че през 2012 година е поискала да бъде проверена съдбата на преписка с предложение за удостояването, направено от проф. д-р Марко Даскалов, брат на проф. Тодор Даскалов, датиращо от мандата на предишния Общински съвет.
За съжаление, братът не можа да дочака решението и вече не е между живите, пише Богоева и пояснява, че се счита за отговорна да доведе до край това дело, каквото и да е крайното решение на местната власт. Според съветничката въпросът трябва да се реши, защото е недопустимо казусът да остане без решение в два мандата.
Съгласно Наредбата за символите, почетните звания и отличия проф. Тодор Даскалов отговаря на всички изисквания от Глава IV, раздел 1, А и Б, припомня в края на писмото си Цветанка Богоева.
В своя публикация от 30 април 2009 година от monitor.bg съобщават: „Почина военният лекар проф. д-р Тодор Даскалов – създателят на Катедрата по спешна и интензивна терапия към Военномедицинска академия. Роден е през 1928 г. в пазарджишкото село Смилец.
Проф. Тодор Даскалов е подготвил три поколения кардиолози и интензивни терапевти, издал е над 200 научни публикации и 4 монографии. За изключителния си принос към медицината е награждаван многократно с високи държавни и военни отличия.”

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.